Mijn motto


Met Natuurkieker wil ik nadrukkelijk Natuur en Welzijn met elkaar verbinden. Wij mensen zijn een onderdeel van de natuur: wij hebben de natuur nodig om optimaal te kunnen functioneren.
Het motto van Natuurkieker is “van kijken zien maken”. Dit motto is van toepassing op de natuuractiviteiten van Natuurkieker, maar geldt ook evenzeer voor het Welzijnsdeel. Een mens kan kijken zonder werkelijk te zien: je bent bijvoorbeeld in gedachten verzonken of je hebt wellicht helemaal geen idee wat je zou kunnen zien of waarnemen. Als je van kijken zien wilt maken, heb je een bewuste, alerte en aandachtige houding nodig, waarbij je al je zintuigen inschakelt.
In de natuur kun je ervaren, wat een verrijking het is als je al je zintuigen (weer) beter gebruikt en zoveel meer ervaart en waarneemt. Dit moet ons aanzetten om vaker de natuur in te gaan, te leren van de lessen die de natuur voor ons heeft, diezelfde natuur beschermen en daar met respect mee omgaan.
Van kijken zien maken kun je ook vertalen als bewuster en aandachtiger leven. Dat is waar ik binnen het Welzijnsdeel aandacht aan besteed met behulp van massages, meditatie en coaching. In onze huidige maatschappij leven we grote delen van de tijd alleen maar vanuit ons hoofd en op de automatische piloot en laten ons zo meeslepen in de ratrace van het bestaan. Ik help je om met massages, meditatie en coaching, meer ontspannen te leven vanuit je natuurlijke zijn door gebruik te maken van je zintuigen en wat je lichaamssignalen je vertellen, zodat je bewuste keuzes kunt maken in je leven.