Over mij


Stress                                  

Na een stressvolle periode besloot ik dat het tijd werd om het roer om te gooien. Ik wilde meer rust en ontspanning en me nu werkelijk niet langer laten meeslepen in de ratrace van alledag. Omdat je zo’n veranderproces eigenlijk niet alleen kunt doen, schakelde ik iemand in die me hierin kon begeleiden. Het belangrijkste dat ik leerde is bewustwording, me bewust worden van wat ik doe en juist niet doe en vooral ook leren mijn lichaamssignalen te herkennen en daar tijdig wat mee doen. Niet denken ‘dit moet eerst nog even af’, maar luisteren naar je lichaam en eerst even een rustmoment nemen om daarna met nieuwe energie de dingen te kunnen afmaken. Ik leerde ook prachtige technieken om de rust vast te houden en me niet voortdurend door emoties of omstandigheden mee te laten slepen. Alles bij elkaar heeft het gezorgd voor veel meer balans in mijn leven.

Buitenmens

Ik ben een echt buitenmens, ik heb de natuur nodig om optimaal te kunnen functioneren. Mij geeft het rust en ontspanning, het helpt me bewuster en aandachtiger in het leven te staan. Daarnaast geeft het me veel creativiteit en inspiratie en ik krijg er nieuwe energie. Voor mijn werkzaamheden is de natuur voor mij eveneens onmisbaar. Ik neem mensen graag mee de natuur in om ze zelf te laten ervaren wat de natuur voor je kan beteken. Ik gebruik mijn natuurfoto’s om mijn verhalen en lezingen mee te illustreren.

Verantwoordelijkheid

Ik vind het belangrijk dat mensen zelf verantwoordelijkheid nemen, niet roepen dat er wat moet veranderen en vervolgens achteroverleunen omdat een ander dat dan maar moet doen. Ik krijg de kriebels van mensen die hun eigen verantwoording wegschuiven en het op het bordje van de overheid, de dokter, de therapeut of wie dan ook maar leggen.

Blije energie

Mensen die met mij omgaan vinden mij vaak een enthousiast mens of zoals iemand tegen me zei: “jij hebt altijd blije energie om je heen”. Uiteraard ben ik niet altijd blij of enthousiast, maar het is een feit dat ik toch altijd wel weer positieve puntjes weet te vinden ook al is een situatie wellicht helemaal niet fijn. Misschien is dat ook wel te scharen onder zelf verantwoordelijkheid nemen, je kunt niet  kiezen wat er op je levenspad zal komen, je kunt wel kiezen hoe je met de dingen om wilt gaan die op je pad komen.

Als je mij zou kennen zou je weten dat:

  • Ik iedere ochtend start met koud afdouchen. Ik doe het inmiddels al diverse jaren en er is volgens mij geen beter ritueel om fris en energiek de dag te beginnen.
  • Ik dol ben op informatieve boeken over mens, natuur en fotografie.
  • Chocola bij mij snel op is: ik vind het heerlijk en dan liefst zo puur mogelijk. Een enkel stukje is lekker, maar twee stukjes nog lekkerder.
  • Het een levensbehoefte voor me is om de stilte op te zoeken in de natuur om zo de bloemen te kunnen horen zingen…
  • Ik het bewijs ben dat Drentse nuchterheid en gevoeligheid prima samen kunnen gaan.